Duke u ngarkuar…

Achillea millefolium, është një bimë e cila lulëzon në familjen e  Asteraceae. Është vendas në rajonet e buta të hemisferës veriore në Azi, Evropë dhe Amerikën e Veriut. Ajo është paraqitur si një ushqim për bagëtinë në vende si Zelanda e Re dhe Australia, ku është një barishte e zakonshme e të dy zonave të lagështa dhe të thata, siç janë rrugët, livadhet, fushat dhe vendet bregdetare.

Në New Mexico dhe Colorado jugore, ajo quhet plumajillo (spanjisht për ‘pendë të vogël’) nga forma dhe cilësia e gjetheve. Në antikitet, kjo bime ishte i njohur si bima ushtarake e cila gjente përdorimin e saj në ndalimin e rrjedhjes së gjakut nga plagët.

 

Kompania Agro Shqiponja për sezonë mund të siguroj përafërsisht 4 deri 5 ton.