Duke u ngarkuar…

Dhelprakja është emri i zakonshëm i disa llojeve të kërpudhave në familjen e  Cantharellus. Ato janë ndër llojet më të populluara të kërpudhave të egra. Ato janë portokalli, të verdhë ose të bardhë. Në sipërfaqen më të ulët, nën kapakun e lëmuar, shumica e llojeve kanë kreshtat e ngjashme me grykën që drejtohen pothuajse në të gjithë rripin e poshtëm të tij.Shumë specie lëshojnë një aromë me shije frute, që i ngjajn kajsisë, dhe shpesh kanë një shije të butë. Emri chanterelle origjinën e ka nga kantharos greke që do të thotë “kupë”.

 

Kompania Agro Shqiponja për sezonë mund të siguroj përafërsisht 0.5 deri 1 ton.