Duke u ngarkuar…

Calendula officinalis,  Kandelul i zakonshëm ose kandelul skocez, është një klasë në llojin Calendula i familjes Asteraceae. Me shumë gjasë  është vendas në Evropën Jugore, edhe pse historia e gjatë e kultivimit e bën origjinën e tij të saktë të panjohur dhe me gjasë mund të jetë me origjinë nga kopshti. Është gjithashtu gjerësisht e natyralizuar më tej në veri në Evropë (deri në Anglia jugore) dhe gjithashtu në rajonet e ngrohta në mbarë botë.

Epiteti latin officinalis I referohet gjithmon bimëve që përdoren për qëllime mjeksore.

 

Kompania Agro Shqiponja për sezonë mund të siguroj përafërsisht 1.5 deri 2 ton.