Althaea officinalis është një specie shumëvjeçare indigjene në Evropë, Azinë Perëndimore dhe Afrikën e Veriut, e cila përdoret si bimë medicinale dhe bimë zbukuruese. Një konfeksion i bërë nga rrënja që nga koha e lashtë egjiptiane, e  evoluar për trajtimin e ëmbëlsirave të sotme.