Duke u ngarkuar…

Rigoni I barch është një klasë e perennials herbaceous në familjen Lamiaceae, vendase në Evropë, Afrikën e Veriut, dhe më pak në Azi, ku ata janë gjetur në habitatet e hapura apo malore. Disa lloje gjithashtu u natyralizuan në vende të shpërndara në Amerikën e Veriut dhe rajone të tjera.

Bimët kanë gjethe shumë aromatike dhe lule të bollshme me tuba gjata me ngjyrë. Kjo klasë përfshin grupin e rëndësishëm të bimëve të kuzhinës: borzilok (Origanum majorana) dhe rigon (Origanum vulgare).

Speciet Origanum përdoren si bimë ushqimore nga larvat e disa llojeve të Lepidopterës, duke përfshirë Coleophora albitarsella.

 

Kompania Agro Shqiponja për sezonë mund të siguroj përafërsisht 2 deri 3 ton.