Produktet

Gama e produkteve të kompanisë

Nga viti 2015 me përkahjen e IADK-së(Iniciativa për zhvillimin e agricultures në Kosovë),  për herë të parë kompania ASH filloj me kultivim të Rigonit të bardhë (Origanium heracleoticum) në sipërfaqe prej 0.20ha, ndërsa në vitin 2015 filloi edhe me kultivim të Mëllagës së zezë( Malva sylvestris), duke i shpërndarë fidanet për tu dalur në ndihmë 20 gra fermereve qe të kultivojnë këtë bimë. Në vitin 2017 kompania ASH në bashkpunim me Agro USAID përkahën 50 fermere në katër Komuna (Drenas, Malishevë, Suahrekë, Lipjan) që të kultivojnë BMA, me këtë rast kompania zgjeroi sipërfaqet e saj të kultivimit të bimëve si dhe zgjeroj listën e produkteve me 12 lloje tjera të BMA.

Related Portfolio Item

Duke u ngarkuar…
Rendit sipas: Renditja e elementeve
Renditja: Në ngjitje
 • Lule shqerre

  Lule Shqerre është një specie e përbashkët evropiane e familjes Asteraceae, shpesh konsiderohet si specie arketipale. Shumë bimë të lidhura gjithashtu ndajnë emrin “daisy”, kështu që për të dalluar këtë specie nga llojet tjera ajo ndonjëherë është e kualifikuar si margaritar i zakonshëm, margaritar ose margaritar anglez. Historikisht, ajo ka qenë e njohur Bellis perennisis […]

 • Kaqa

  Kaç është një variatet malor I cili mund të gjidet në Europ Amerik dhe Azi. Është një shkurre që normalisht varion nga lartësia 1-5 metra (3.3-16.4 ft), ndonse ndonjëherë mund të përplasë më shumë në kurora të pemëve më të larta. Rrjedhat e saj janë të mbuluara me thumba të vogla, të mprehta dhe të […]

 • Vargani

  Vargani është kërpudha basidiomycete, dhe llojet e tipit të klases Boletus. Shpërndarë gjerësisht në Hemisferën veriore në Evropë, Azi dhe Amerikën e Veriut, nuk ndodh natyrshëm në Hemisferën Jugore, megjithëse është futur në Afrikën Jugore, Australi dhe Zelandën e Re. Disa kërpudha evropiane të lidhura ngushtë që mendohet se janë varietete ose forma të B. […]

 • Manaferra

  Manaferra është një klasë e madhe dhe e larmishme e bimëve që lulëzojn në familjen e trëndafilit, Rosaceae, nënfamiljë Rosoideae, me 250-700 lloje. Mjedra, manaferrat janë të zakonshme, gjerësisht të shpërndara anëtarë të kësaj klase. Shumica e këtyre bimëve kanë burime drurore me trung  si trëndafil.

 • Mellaga e bardhe

  Althaea officinalis është një specie shumëvjeçare indigjene në Evropë, Azinë Perëndimore dhe Afrikën e Veriut, e cila përdoret si bimë medicinale dhe bimë zbukuruese. Një konfeksion i bërë nga rrënja që nga koha e lashtë egjiptiane, e  evoluar për trajtimin e ëmbëlsirave të sotme.

 • Dhelprake

  Dhelprakja është emri i zakonshëm i disa llojeve të kërpudhave në familjen e  Cantharellus. Ato janë ndër llojet më të populluara të kërpudhave të egra. Ato janë portokalli, të verdhë ose të bardhë. Në sipërfaqen më të ulët, nën kapakun e lëmuar, shumica e llojeve kanë kreshtat e ngjashme me grykën që drejtohen pothuajse në […]

 • Mjedra

  Mjedrra e quajtur edhe mjedër ekuq e ose herë pas here si mjedrra evropiane për ta dalluar atë nga mjedra të tjerë) është një specie e kuqe e frutave të Rubusit, vendas në Evropë dhe Azinë veriore dhe zakonisht kultivohet në rajone të tjera me klim të butë.

 • Cian i kalter

  Centaurea cyanus, zakonisht i njohur si lule misri, është një bimë vjetore lulesh në familjen Asteraceae, vendas në Evropë. Në të kaluarën ajo shpesh rritej si një farë e keqe në fushat e misrit (në kuptimin e gjerë të “misrit”, duke iu referuar kokrrave, si gruri, elbi, thekra), prandaj emri i saj. Tani është e […]

 • Murrizi

  Murrizi, i njohur si murrizi i zakonshëm ose murrizi i vetëm, është një specie vendase në Evropë, Afrikën veriperëndimore dhe Azi perëndimore. Ajo është paraqitur në shumë pjesë të tjera të botës. Ajo mund të jetë një farë e keqe. Kjo specie është një nga disa që janë referuar si Crataegus oxyacantha, një emër që […]

 • Shtogu

  Shtogu  është një kompleks i llojeve të bimëve që lulëzojn  në familjen Adoxaceae që gjindet në shumicën e Evropës dhe Amerikës së Veriut. Ajo rritet në kushte të ndryshme duke përfshirë tokën pjellore të thatë dhe  kryesisht në vende me diell.   Kompania Agro Shqiponja për sezonë mund të siguroj përafërsisht 1.5 deri 2 ton.

 • Cian i kuq

  Një lule e shkëlqyer e prerë që gjindet pothuajse çdokund si  në shtëpi në kopshtin rreshta për prerje të lehtë, livadh të egër etj. Pasi që lulet e ndritshme zbehen në mes të verës, zogjtë futen për tu ushqyer mjaftueshëm me fara të kësaj lule. Lloji I kesaj lule shumohet vetvetiu.

 • Ushujza pa kërcell

  Ushujza ka është një bimë shumëvjeçare në familjen Asteraceae, vendas në rajonet alpine të Evropës qendrore dhe jugore. Emri i veçantë acaulis (latin i ri për “pa kercell”, ) Kjo bimë në kokën e saj ka një lule 20 cm në diametër. Lulet mund të rriten (deri në 10 cm) me lule të argjendta me […]

 • Qumështore

  Qumështorja, është një bimë shumëvjeçare që lulëzon e familjes Asteraceae (Compositae). Ajo mund të gjendet në rritje në rajonet e buta të botës . Qumështorja konsiderohet një farë e keqe, sidomos në lëndinat dhe përgjatë rrugëve, por ndonjëherë përdoret si barishte mjekësore dhe në përgatitjen e ushqimit.

 • Kalendul

  Calendula officinalis,  Kandelul i zakonshëm ose kandelul skocez, është një klasë në llojin Calendula i familjes Asteraceae. Me shumë gjasë  është vendas në Evropën Jugore, edhe pse historia e gjatë e kultivimit e bën origjinën e tij të saktë të panjohur dhe me gjasë mund të jetë me origjinë nga kopshti. Është gjithashtu gjerësisht e […]

 • Dredhëz e egër

  Dredhza e eger, zakonisht e quajtur luleshtrydhe e egër, luleshtrydhe alpine, është një bimë shumëvjeçare në familjen e trëndafilave që rritet natyrshëm në pjesën më të madhe të hemisferës veriore dhe prodhon fruta ushqimor.

 • Bliri I bardhë

  Tilia tomentosa, known as silver linden in the US[1] and silver lime in the UK, is a species of flowering plant in the family Malvaceae, native to southeastern Europe and southwestern Asia, from Hungary and the Balkans east to western Turkey, occurring at moderate altitudes.[2][3]

 • Mente

  Peppermint (Mentha × piperita,e njohur edhe si Mentha balsamea Wild.) Është një bimë hibride, një kryqëzim në mes të mentes së ujit  dhe spearmint. Indigjene në Evropë dhe në Lindjen e Mesme, bima është e përhapur gjerësisht dhe kultivuar në shumë rajone të botës. Herë pas here gjendet  në natyrë me bimët tjera.

 • Urthi

  Urthi, është një specie e bimëve në familjen Araliaceae, vendas në pjesën më të madhe të Evropës dhe Azisë Perëndimore. Një hardhi  e cila mund të gjindet kudo, në kopshte, afër trungujve të pemëve, më mure të shtëpive etj. Ajo është etiketuar si një specie pushtuese në një numër fushash ku është prezantuar, veçanërisht në […]

 • Tërfili I kuq

  Tërfiki I kuq është një specie barishtore e bimëve që lulëzojn në familjen Fabaceae, vendas në Evropë, Azi Perëndimore dhe Afrikën Veriperëndimore, por të mbjella dhe të natyralizuara në shumë rajone të tjera.

 • Mellaga e zezë

  Malva sylvestris është një specie e gjethit  Malva në familjen e Malvaceae I njohur si mallow i zakonshëm për evropianët anglishtfolës, ajo fitoi emrat e zakonshëm të djathrave, mallow e lartë dhe mallow gjatë. Pasi ajo migroi nga shtëpia e saj amtare në Evropën Perëndimore, Afrikën e Veriut dhe Azi nëpërmjet tregtarëve anglisht folës.Mellaga e […]

 • Lule balsami

  Lule balsami, është një bimë në familjen  Hypericaceae. Është një barishte që besohet të jetë medicinale me tipare antidepresive, ndonëse sasia e madhe e kemikateve nuk lejon që kjo të përdoret në masë të madhe.   Kompania Agro Shqiponja për sezonë mund të siguroj përafërsisht 2 deri 3 ton.