Kamomili (lat. Matricaria chamomilla)

-Kjo bimë është e njohur dhe përdorur që në lashtësi si ilaç mjekësor për shumë probleme shëndetësore, si një ilaç efektiv alternativ me pothuajse zero efekte anësore,
🔹️ ndihmon personat që vuajnë nga pagjumësia ose nuk bëjnë gjumë të qetë.
🔹️ndihmon në tretjen dhe problemet me zorrët,
🔹️qetëson dhembjet e barkut,
🔹️është anti-inflamator,
🔹️ lehtëson dhembjet menstruale dhe problemet me dhembjet e kokës.